TilburgsAns wordt 5 jaar.

Tijd om terug te blikken hoe dit lettertype een plek kreeg in Tilburg – en ver daarbuiten. 

Cinq Ans #6: Een pictogram cadeau

Veel mensen hebben TilburgsAns gesteund door een letter of spatie te adopteren. Zij zijn ware ambassadeurs voor het lettertype. De pictogrammen kunnen echter niet geadopteerd worden; die worden cadeau gegeven aan een persoon of organisatie die betrokken is bij het betreffende onderwerp. Als je het tot TilburgsAns pictogram geschopt hebt, heb je reeds zoveel voor de stad betekend dat je een cadeautje verdient. Vandaar dat Sander en Ivo van tijd tot tijd her en der op bezoek gaan om een ingelijst en gesigneerd pictogram te overhandigen. 

Bij het selecteren van de onderwerpen waarvan een pictogram gemaakt wordt, is vanaf het begin een indeling gehanteerd in vier categorieën: locaties, personen/verhalen, evenementen en woorden uit het Tilburgs dialect. De overhandiging wordt vaak gekoppeld aan een specifiek moment waarop het betreffende onderwerp speciale aandacht heeft. Zo werd het kroepoekdak in maart 2019 overhandigd aan Stan Sontrop, bouwmanager van ProRail, kort nadat de restauratie van de overkapping van het station was voltooid. De LocHal werd in ontvangst genomen door Peter Kok en Angelique de Kort toen de bibliotheek haar intrek had genomen in dit compleet gerenoveerde, oogstrelende gebouw. Peerke Donders kreeg een plaats in het gelijknamige paviljoen op zijn geboortedag in 2017. De Houdoe-ligatuur ging naar Wim Daniëls naar aanleiding van de publicatie van zijn boek over deze Brabantse groet. En de kaajbaand werd overhandigd aan de Stichting Straat tijdens hun culturele evenement in de Tuinstraat in april 2017.
Peter Noordanus kreeg bij zijn afscheid als burgemeester van Tilburg op 29 september 2017 zelfs twee pictogrammen: de wietzolder en de geruimde wietzolder. Beide pictogrammen zaten tot dan toe verborgen in het lettertype. Zij waren het geheim van Ans.