Frau Ans geht nach Berlin

Frau Ans geht nach Berlin

Sinds de lancering op 10 april dartelt het lettertype TilburgsAns vrolijk rond in Tilburg. Op allerlei plaatsen kom je haar tegen, onder andere in wijkkranten en video's, op menukaarten, posters, flyers en visitekaartjes. Zowel de gemeente als bedrijven, particulieren, vormgevers en culturele organisaties passen de letter toe.

Dat dit typografisch experiment zo’n succes is, blijft ook buiten de stad niet onopgemerkt; de ontwerpers Sander Neijnens en Ivo van Leeuwen kregen een uitnodiging om TilburgsAns voor te stellen aan een internationaal publiek van letterontwerpers, vormgevers en journalisten op de TYPO Berlin 2017. Eind mei houden zij een lezing tijdens deze driedaagse conferentie in de Duitse hoofdstad.

Ans is haar Duits vast aan het bijspijkeren: ‘der Lindenbaum’, ‘Null-Dreizehn’, ‘das drehende Haus’, ‘die Hasseltse Kapelle’, ‘die Heikese Kirche’, ‘die Tilburg Fallensteller’, ‘die schwarzen Madonnas’, ‘das T-Quadrat’, ‘der Krug-Pisser’, ‘das Palast-Rathaus’, ‘das Krupuk-Dach’, ‘das Wurst-Brötchen’’, usw, usw.