T  NL  EN      

TilburgsAns

 

TilburgsAns (zeg maar Ans) is het ietwat rauwe, vrolijke, eigenzinnige, humoristische en experimentele lettertype gebaseerd op het karakter van de stad Tilburg. Gratis te downloaden en gebruiken voor eenieder die het geschikt acht voor zijn of haar publicatie. Het letterype is beschikbaar ik vier gewichten: Light, Regular, Bold en Black. Daarnaast is er het font TilburgsAnsIcons, dat identiek is aan TilburgsAns Regular, maar voorzien van een verrassende functie: in dit font zitten negentig pictogrammen die verschijnen als je de woorden typt waarvan ze het symbool zijn. Welke pictogrammen dit zijn kun je zien bij Over Ans > Pictogrammen of in de digitale brochure.

 

TilburgsAnsText

TilburgsAns werd op 10 april 2016 gelanceerd. Op allerlei plaatsen in de stad duikt het lettertype sindsdien op. Maar aangezien Ans frivool danst wordt ze met name gebruikt voor koppen en kreten en zelden voor langere teksten. Vandaar dat een nieuwe versie van het lettertype ontworpen is met de naam TilburgsAnsText. Dit lettertype is een stuk rustiger en voorzien van een cursief en kleinkapitalen. Het is als het ware het zondags pak van Ans, dat ze aantrekt als ze op stap gaat buiten de stad. Ans spreekt dan - voor zover mogelijk - zonder accent, maar je kunt toch horen dat ze uit Tilburg komt. Ook TilburgsAnsText is gratis beschikbaar op de downloadpagina van deze website.

 

Nog meer pictogrammen

In de eerste versie van TilburgsAns (2016) zaten vijftig pictogrammen. In 2017 zijn daar veertig nieuwe pictogrammen aan toegevoegd. Het font TilburgsAnsIcons bevat nu een schets van de stad in negentig beelden.