Nieuwe pictogrammen

In 2016 presenteerde TilburgsAns 50 pictogrammen van iconische Tilburgse locaties, verhalen, evenementen en dialectwoorden. In 2017 werden daar 40 pictogrammen aan toegevoegd en in 2019 werden nog eens 33 nieuwe pictogrammen gemaakt, waarmee het totaal kwam op 123.
Maar de stad staat niet stil. Om maar wat te noemen: de Kempentoren werd gebouwd in het Spoorpark, het slavernijmonument werd onthuld bij het station en Biezenmortel werd onderdeel van de gemeente. Redenen genoeg om een serie van 27 nieuwe pictogrammen te gaan maken. Voor deze serie doen de ontwerpers een beroep op de inwoners van de stad. Welke onderwerpen vinden zij zo iconisch dat ze een pictogram verdienen? Via het programma TilbuZz van Omroep Tilburg werd een oproep gedaan (zie: https://www.youtube.com/watch?v=0UEDarkzE3k), evenals via berichten in het Brabants Dagblad en Stadsnieuws. Alle inzendingen worden op een lijst gezet, waaruit binnenkort de selectie van 27 wordt gemaakt. Dus: heb je een goed idee, meld het dan aan TilburgsAns via info@tilburgsans.nl


Het maken van de nieuwe serie pictogrammen is mede mogelijk gemaakt door Erfgoed Tilburg, het Boekenschop, Spiegelglasfonds en Stichting Jacques de Leeuw.