Goeie balAns!

Ans is een week onderweg en werd in die periode ruim 1500 keer gedownload. Het kunstproject van [typo]grafisch vormgever Sander Neijnens en illustrator Ivo van Leeuwen blijkt enorm aan te slaan. Sommige websites werden direct na de lancering helemaal gesAnst (o.a. www.prod.nu en www.beversluis.com. Ans verscheen reeds in druk op visitekaartjes en in de poëziebundel ‘Bromtol’ van Jace van de Ven. En op internet werden vele nieuwsberichten gepubliceerd over Ans, zelfs op een Russische en een Hongaarse website. Met behulp van Google Translate citeren we hun graag:

“TilburgsAns is niet alleen bedoeld om te typen, maar ook om te laten zien dat het veronderstelde grijze Tilburg interessante zaken te bieden heeft: het Textielmuseum, 013, museum De Pont, brouwerij Koningshoeven, Tilburg Trappers en de kermis.”

“Een schreefloos lettertype dat gratis te downloaden en te gebruiken is, en de speciale tekens uit de Hongaarse taal ondersteunt! :)”

“Het lettertype is niet enkel bedoeld voor het stadsbestuur; het geeft gewone inwoners het zelfbeschikkingsrecht om vorm te geven aan het imago van hun stad.”